Bezoek aan het wijnhuis Ermacora Afgelopen week bezochten wij onze bestaande en nieuwe leveranciers in Italië. We hebben regelmatig contact per email en telefoon, maar elkaar eens in de zoveel tijd persoonlijk te ontmoeten is belangrijk en bovenal gezellig.

Bij het wijnhuis Ermacora werden we welkom geheten door onze contactpersoon Nadia, de familieleden Luciano en Elsa en nonna en natuurlijk de honden Asia en Emma. Eerst een wandeling door de wijngaarden. Nadia liet ons zien dat de eerste tekenen van het wijnjaar 2019 goed zijn. De wijnranken staan er schitterend bij. Wij zijn benieuwd of 2019 net zo'n mooi wijnjaar gaat worden als het wijnjaar 2018.

2018 was namelijk een fantastisch wijnjaar voor het wijngebied Colli Orientali del Friuli. De witte wijnen waren net gereed en konden we proeven. Fantastisch. Ondanks het warme zonnige weer in 2018 toch heerlijk fris en goed in balans. Op de rode wijnen uit 2018 moeten we vanwege de rijping nog wachten. Door het goede weer vorig jaar verwachten wij er veel van. 

Na de witte wijnen hebben we de Pignolo DOC (vergelijkbaar met een Barolo) uit 2013 geproefd. Heerlijk krachtig met mooie tannine. Een echte bewaarwijn. De Pignolo is een zeldzame wijn uit Friuli. Er is slechts 66 hectare wijngaard van deze druif, waar Ermacora 2 hectare bezit. Voor de echte liefhebber hebben we nog enkele flessen Pignolo DOC uit het wijnjaar 2012. 

Tot slot proefden wij de Picolit DOCG uit 2015. Ook zeer zeldzaam en exclusief, vandaar de prijs, maar het is Genieten met een grote G. Deze wijn Picolit DOCG bestel je exclusief bij Festa di Friuli.  

Wij komen wederom tot de conclusie dat je jezelf af en toe moet trakteren op zo'n heerlijke wijn. Salute! 


 
    07-05-2019 14:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR