Decanter World Wine Awards - Goud voor onze Picolit Met grote trots delen wij het fantastische nieuws dat de Picolit 2016 van ons wijnhuis Ermacora de Gouden Medaille met 96 punten van de 100 heeft gewonnen bij de Decanter World Wine Awards!

Een geweldig resultaat en een ongelooflijke erkenning op 's werelds grootste wijncompetitie voor deze speciale zoete dessertwijn, de trots van de wijnen uit Friuli.

Slechts 4 wijnen van Friuli hebben dit jaar de gouden medaille ontvangen en onze Picolit kreeg de hoogste score samen met een andere Picolit, terwijl de andere twee wijnen Chardonnay en Ribolla Gialla zijn.

Het is interessant om op te merken dat al deze 4 bekroonde wijnen afkomstig zijn uit het Friuli Colli Orientali-gebied, een statement van de hoge kwaliteit van dit redelijk onbekende wijngebied.

Maar dit is niet het enige goede nieuws van dit jaar: ook de Pinot Bianco 2018 van Ermcora kreeg de Zilveren Medaille met 90 punten, wederom een fantastisch resultaat!

Voor wie de Decanter World Wine Awards nog niet kent. Het is 's werelds grootste wijncompetitie. Het proefpanel omvatte 116 wijnexperts, waarvan 37 Masters of Wine en 9 Master Sommeliers. In 28 dagen proefden ze blind 16.518 wijnen.

Wil jij deze Picolit DOCG ook eens proeven? Wees er dan snel bij, want de wijn is zeldzaam en de voorraad beperkt. Een cadeau bij uitstek voor de Feestdagen, heerlijk te combineren met de Italiaanse lingotto (kleine panettone met citroen).

Of kies je voor de Pinot Bianco een fantastische borrelwijn?
    22-11-2020 17:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR