Een flesje wijn onder de 4 euro? De Nederlander betaalt gemiddeld minder dan € 4 voor een flesje wijn aldus de aflevering van De Prijsknaller van KRO-NCRV. Maar is dat wel zo’n goed idee?

In de aflevering is te zien dat bij de productie van de ‘bulkwijn’ die we drinken, giftige bestrijdingsmiddelen komen kijken. Om goedkope wijn te kunnen maken, zijn grote oogsten nodig. Onkruid en ziektes dragen daar niet aan bij. Om die zo makkelijk en goedkoop mogelijk te bestrijden, worden op grote schaal pesticiden gebruikt. Schimmels kunnen zelfs resistent worden voor een bestrijdingsstof, daarom worden er verschillende pesticiden gemixt. Het gevolg is een opstapeling van pesticiden in de wijn.

Als je bedenkt dat het gemiddelde 4 euro voor een fles wijn is, dan zit veel wijn daar zelfs nog onder. Een groot deel gaat naar het glas, bottelen, etiket en transport. Ook gaat er een deel naar accijns, BTW en supermarkt marge. Er blijft er maar heel weinig over voor de wijn en de wijnboer. Grote machines denderen langs de wijnranken om de druiven zo goedkoop mogelijk te oogsten.

De tip van de toxicoloog Violette Geissen in de uitzending: koop wat minder vaak en ga dan voor een duurdere fles.

De wijnhuizen waar wij mee samenwerken en hebben een lange historie in het produceren van kwaliteitswijnen. Deze familiebedrijven gaan voorzichtig om met de wijngaarden die zij generatie op generatie hebben overgedragen. Alle druiven worden met de hand geplukt. Je betaalt inderdaad een stuk meer voor een fles wijn, maar dat proef je zeker terug! Bijkomend voordeel je drinkt er minder van en ook dat is beter voor je gezondheid. Of bekijk onze wijntaps, kwalitatieve wijn in een handige verpakking.

Bekijk ons wijnassortiment.

Bekijk de uitzending van De Prijsknaller over goedkope bulkwijnen onder de 4 euro .
    02-03-2022 12:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR