Italiaanse mousserende wijn Gialla Brut
Ermacora La Gialla Brut
0 Reviews | Review toevoegen

Deze mousserende wijn heeft een strogele kleur met groene tinten en een fijne perlage (bruis). Het boeket biedt sensaties van witte bloemen, groene appel en knapperig brood. Een feestelijk aperitief!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 16,95
Prijs per fles 750 ml

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Land                              Italië
Regio     Friuli Colli Orientali
Wijnhuis     Ermacora
Jaargang     2017 / 2018
Soort     Mousserend
Druivensoort     100% Ribolla Gialla
Kwalificatie     - *
Kleur- en smaakprofiel     Deze mousserende wijn heeft een strogele kleur met groenachtige tinten en een fijne en aanhoudende perlage (bruis). Het boeket is subtiel en doordringend en biedt sensaties van witte bloemen, groene appel en knapperig brood. De smaak van verse minerale tonen en citrussensaties komen boven.
Houtrijping     Nee
Afsluiting     Kurk
Alcoholgehalte     12%
Allergenen     Sulfiet **
Serveertemperatuur        14 ºC
Serveertip      Perfect als aperitief en ook goed bij een maaltijd van schaaldieren en andere visgerechten.

* Wijnkwalificaties Italië
  1. De hoogste eisen qua kwaliteit worden gesteld aan wijnen met de aanduiding DOCG, wat een acroniem is voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita. DOCG is sinds 1992 wettelijk ingevoerd als wijnkwalificatie en wordt alleen toegekend aan individuele wijnbouwers of producenten. Voor DOCG is er een speciale verzegeling van de flessen.
  2. De markering DOC staat sinds 1963 wettelijk voor Denominazione di origine controllata, en garandeert een bepaalde kwaliteit. De wijnen komen uit een begrensd gebied en voldoen aan vastgestelde productie-eisen.
  3. Indicazione Geografica Tipica (IGT) de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied en verder zijn er geen kwalificaties die een kwaliteitseis impliceren.
  4. Verder kan Italiaanse wijn ook als vino da tavola (tafelwijn), dat zijn eenvoudige wijnen op basisniveau.

** Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals in rode en witte wijn, maar het is ook een product dat vaak aan producten wordt toegevoegd als conserveermiddel om te voorkomen dat voedingsmiddelen snel bederven. Wijnboeren kunnen ook handmatig sulfiet toevoegen om te voorkomen dat de wijn oxideert (verkleuring, geurverlies) en om bacteriën tegen te gaan die de wijn kunnen aantasten. Ook kan sulfiet in de wijngaard gebruikt worden, om schimmels tegen te gaan of om materiaal te ontsmetten.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR