Pinot Grigio DOC Italiaanse witte wijn
Ermacora Pinot Grigio DOC

Wijn met een strogele kleur. De druiven bieden mediterrane hints van peer, perzik en gedroogde bloemen. De smaak heeft tonen van meloen, gebakken appel en tropisch fruit, met hints van abrikoos.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 16,95
Prijs per fles 750 ml

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Land                              Italië
Regio     Friuli Colli Orientali
Wijnhuis     Ermacora
Jaargang     2017 / 2018
Soort     Witte wijn
Druivensoort     100% Pinot Grigio
Kwalificatie     DOC *
Kleur- en smaakprofiel     Wijn met strogele kleur. De druiven, evenwichtig en volwassen, bieden een wijn met mediterrane hints van peer, perzik en gedroogde bloemen. De smaak van Pinot Grigio is vet en complex door tonen van meloen, gebakken appel en tropisch fruit, met hints van abrikoos.  
Houtrijping     Nee
Afsluiting     Kurk
Alcoholgehalte     13,5%
Allergenen     Sulfiet **
Serveertemperatuur        10-12 ºC
Serveertip      Deze klassieke wijn is geschikt voor diverse gangen van een diner. Heerlijk met ham, aubergine, visgerechten en wit vlees.

* Wijnkwalificaties Italië
  1. De hoogste eisen qua kwaliteit worden gesteld aan wijnen met de aanduiding DOCG, wat een acroniem is voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita. DOCG is sinds 1992 wettelijk ingevoerd als wijnkwalificatie en wordt alleen toegekend aan individuele wijnbouwers of producenten. Voor DOCG is er een speciale verzegeling van de flessen.
  2. De markering DOC staat sinds 1963 wettelijk voor Denominazione di origine controllata, en garandeert een bepaalde kwaliteit. De wijnen komen uit een begrensd gebied en voldoen aan vastgestelde productie-eisen.
  3. Indicazione Geografica Tipica (IGT) de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied en verder zijn er geen kwalificaties die een kwaliteitseis impliceren.
  4. Verder kan Italiaanse wijn ook als vino da tavola (tafelwijn), dat zijn eenvoudige wijnen op basisniveau.

** Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals in rode en witte wijn, maar het is ook een product dat vaak aan producten wordt toegevoegd als conserveermiddel om te voorkomen dat voedingsmiddelen snel bederven. Wijnboeren kunnen ook handmatig sulfiet toevoegen om te voorkomen dat de wijn oxideert (verkleuring, geurverlies) en om bacteriën tegen te gaan die de wijn kunnen aantasten. Ook kan sulfiet in de wijngaard gebruikt worden, om schimmels tegen te gaan of om materiaal te ontsmetten.
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR