Groene asperges met ham San Daniele en polenta

Deze asperges zijn gewikkeld in de Italiaanse ham San Daniele en gelegd op een stukje polenta met gesmolten Italiaanse Montasio kaas. Een origineel bijgerecht, maar ook lekker als hapje bij een brunch, lunch of borrel. Eenvoudig te maken. Natuurlijk kun je dit hapje met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Heerlijk met een glas goede witte wijn Friulano DOC. Buon appetito e salute! 


Benodigdheden (voor 8 personen voor- of bijgerecht)
800 gram polenta
16 asperges
200 gram ham San Daniele
200 gram Montasio 4 mesi (Fresco)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen, maar wanneer je draden vanaf de onderkant kunt trekken, kun je ze beter even schillen. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af.

Snijd de polenta in langwerpige rechthoeken van ca. 1 cm dik. Leg op ieder stukje polenta een plakje Montasio 4 mesi kaas. Wikkel een plakje ham San Daniele om iedere asperge en leg dit op de polenta met kaas.

Leg de asperge polenta pakketjes op de bakplaat met bakpapier. Zet ze 20 minuten in de oven.

Lekker als lunch, brunch of borrelhapje. Heerlijk met een goede witte wijn, zoals de Friulano DOC. Ook een leuk gerecht om bij een stukje vlees of vis te serveren. Buon appetito !

ham San Daniele bestellen
ambachtelijke polenta bestellen
kaas Montasio 4 mesi bestellen

print het recept

    21-03-2019 16:57     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR