Heerlijk Trieste Afgelopen week hebben wij ons ondergedompeld in het Italiaanse leven. Wat hebben we genoten. Heerlijk weer, lekker gegeten en gedronken. Ook hebben wij wat Italiaans carnaval meegepikt. Een mooie combinatie met het bezoeken van onze leveranciers in Friuli, Noord-Italië, waar al onze prachtige ambachtelijke producten vandaan komen.

Wij bezochten onze bestaande wijnhuizen Ermacora en Petrucco, bierbrouwerij Birra Gjulia, hamproducent Prolongo en kaasleverancier Pezzetta. Daarnaast bezochten wij twee nieuwe leveranciers in de havenstad Trieste. 

Trieste staat bekend als espresso hoofdstad. Eén op de vier kilo koffiebonen gaat via de havenstad Trieste. O.a. het wereldbefaamde Illy koffie komt hier vandaan. In de heuvels om Trieste is een perfect microklimaat voor de sterke olijfbomen Biancheri.

Als eerste het familiebedrijf Parovel die o.a. de prachtige olijfolie Tergeste DOP produceert. We kregen een rondleiding van Elena de vijfde generatie die het familiebedrijf voortzet en een uitgebreide uitleg over hoe de olijfolie wordt gemaakt en wat belangrijke punten zijn om op te letten. Vervolgens hebben wij een uitgebreide proeverij van olijfolie gekregen, heel bijzonder om te ervaren. Uiteraard willen we onze klanten ook laten genieten van de premium olijfolie extra vergine met kwaliteitscertificering DOP. 

Daarna bezochten wij het espresso bedrijf Bazzara midden in Trieste. Het drukke verkeer met overal scooters die je links en rechts passeren en parkeren in een veel te smalle parkeergarage was een uitdaging op zich. Wij werden hartelijk ontvangen door Nicole die ons benaderd had omdat hun premium espresso een mooie aanvulling zou zijn op ons assortiment met alleen unieke producten uit Friuli van topkwaliteit. Dit familiebedrijf met jarenlange historie in het branden van koffiebonen wordt nu geleid door de twee Bazzara broers Marco en Andrea. Zij gaven ons een spoed cursus espresso proeven. Een wereld ging voor ons open.

Alle kennis die wij de afgelopen week over het Italiaanse leven, eten en drinken in Friuli hebben opgedaan, zetten wij uiteraard weer op onze website. Daarnaast gaan wij de nieuwe producten; de olijfolie en espresso (koffiebonen, gemalen en cups) zo snel mogelijk op de website zetten, zodat iedereen in Nederland hier van kan genieten. Ook de bijzondere wijn Schioppettino, typerend voor Friuli, hebben wij aan ons assortiment toegevoegd. 

Kun jij niet wachten om deze nieuwe producten te proberen, stuur ons dan een e-mail of whatsapp.

A presto!
    29-02-2020 22:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR