Colomba is een Italiaans luxebrood met onder andere rozijnen en wordt vooral rond Pasen gegeten. De Colomba is in de vorm van een duif wat staat voor vrede. De Italianen geven het cadeau net als de panettone met Kerst om met z'n allen van te genieten tijdens het ontbijt, lunch of na je diner.
De producten van Pasticceria Filippi bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen maar 100% natuurlijke ingrediënten. Alle grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd.
Natuurlijk zuurdeeg is het belangrijkste ingrediënt. Omdat er geen kunstmatige smaakstoffen worden gebruikt, is vanille een bijzonder belangrijk tweede ingrediënt: het is de fundamentele natuurlijke smaak die de smaak afrondt en completeert. Verder wordt er verse, volle melk gebruikt die elke ochtend rechtstreeks wordt geleverd door de zuivelfabriek in het dorp en daarnaast boter en verse eieren van scharrelkippen.
Alle vruchten die gebruikt worden, zijn niet behandeld met sulfieten of conserveermiddelen van welke aard dan ook. Via de productieketen worden de grondstoffen streng gecontroleerd en zorgvuldig bewaakt en vervolgens met de grootste zorg verwerkt. Doordat het productieproces weken duurt, blijft dit de peeling zeer zacht en zorgt ervoor dat de vruchten een sterke smaak behouden. Snijbewerkingen worden rigoureus uitgevoerd na het koelen. Dit is vooral belangrijk voor de gesuikerde sinaasappelen en citroenen, die een dikke maar zachte schil behouden, rijk aan essentiële oliën met een onmiskenbare geur.
Elk jaar worden de rozijnen geselecteerd net voordat ze met de productie beginnen. De rozijnen worden uit de oogst van mei gekozen en men laat ze leveren zonder enige behandeling of toevoegingen.
De olijfolie die wordt gebruikt heeft vele prijzen gewonnen. Tot slot maakt Filippi gebruik van honing. Deze optimale natuurlijke zoetstof zorgt dat men een lagere hoeveelheid suiker kan gebruiken. Honing heeft een grotere zoetkracht dan suiker en stelt ons dus in staat om calorieën te verminderen. De honing komt van een gespecialiseerd bedrijf, gevestigd in de provincie Padua, wiens bijen ecologisch worden behandeld en vliegen op de hellingen van de Po-vallei, in het regionale park van de Colli Euganei.
De eindproducten worden met de hand prachtig ingepakt om als geschenk aan iemand te geven en samen te delen. Of klik het verlanglijstje aan en deel het via social media, wie weet krijg je het cadeau.
Allergenen: TARWE, BOTER, MELK, EI. Dit product wordt gemaakt in een fabriek waar ook NOTEN en SOJA verwerkt worden.
Ingrediënten: Tarwemeel, rozijnen, boter, ei, gesuikerde sinaasappelschillen, rietsuiker, water, natuurlijke gist, honing, melk, emulgatoren mono- en diglyceriden van plantaardige vetzuren, gesuikerde citroenschillen, zout en natuurlijk aroma (vanillestokjes). Topping: suiker, eiwit, amandelen, olijfolie, rijstmeel, maismeel, amandelmeel, hazelnootmeel en rijstzetmeel.
Bewaaradvies: droog bewaren
Serveertips: Lekker met espresso, cappuccino of thee, maar ook met likeur of een goede dessertwijn.
Review toevoegen
Deze review wordt niet direct geplaatst, omdat deze eerst wordt bekeken door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, zal deze verschijnen op deze pagina.