Bekijk onze uitzending op RTL4

Onze achtergrond

Foto
Wij, Karin en Ferdinand, oprichters van Festa di Friuli, willen graag al het goede, wat de mooie nog ongerepte regio Friuli Venezia Giulia in Italië te bieden heeft, met jullie delen. 

In 1930 kwam de opa (nonno) van Ferdinand op 19-jarige leeftijd uit het kleine dorpje Frisanco in Noord-Italië via België naar Amsterdam om te werken als terrazzo werker. Zijn oma (nonna) mocht pas naar Nederland komen als ze getrouwd waren, dus trouwden ze op afstand (met de handschoen). Nonno in Amsterdam en nonna in Frisanco. In Nederland kregen zij een zoon (de vader van Ferdinand) en een dochter. Al die jaren ging Ferdinand met zijn familie op vakantie naar het familiehuis in Frisanco.

Sinds enkele jaren gaat Karin ook mee en heeft zij de liefde voor het dorp en de omgeving en de passie voor goed Italiaans eten en drinken meegekregen. Van thuis uit had Karin al gezond vers eten direct van het land meegekregen. Haar grootouders waren tuinders en haar ouders, net als de ouders van Ferdinand, verbouwen hun eigen groenten en fruit. 

Alle producten komen uit de omgeving van Frisanco. Bij ons gaat kwaliteit boven kwantiteit. Liever een kleiner assortiment met alleen het beste van het beste. Daarom selecteren we vooral producten met kwalificaties zoals DOP of DOCG en bijvoorbeeld de kazen Blu al Ramandolo en Latteria di Grotta zijn medaille winnaars op Internationale Beurzen. Daarnaast hechten wij veel waarde aan natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Al onze producenten, veelal familiebedrijven met een lange historie en vakmanschap, bezoeken wij persoonlijk.
 

Geluk zit vaak in kleine momenten en wij willen met onze producten bijdragen deze momenten te creëren.


Ciao !      of Mandi !  zoals ze in Friuli zeggen

Karin en Ferdinand

Bekijk onze Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 01 - December 2018  -  Lees meer over onze start en de TV opnames van RTL4
Nieuwsbrief 02 - Februari 2019  -  Lees meer over onze proeverijen op maat en de mooie regio Friuli Venezia Giulia
Nieuwsbrief 03 - April 2019  -  Lees meer over de Italiaanse traditie met Pasen 'Colomba' en één van de beste hammen van Italië 'Ham San Daniele'
Nieuwsbrief 04 - Juni 2019  -  Lees meer over biologische wijn, Montasio kaas en het recept voor een Zomerse salade
Nieuwsbrief 05 - Augustus 2019  -  Lees meer over onze leverancier Pezzetta, de blauwe schimmelkaas Blu al Ramandolo, het recept voor kaas aardappelkoekjes en het dorpje OvaroWil jij onze Nieuwsbrieven ook ontvangen? Schrijf je dan nu in !
Contactgegevens

Velden met een * zijn verplichte velden

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR