Een kaas met opvallende blauwe schimmeladers, die uit de druivenschillen van een van de meeste waardevolle Friulaanse wijnen (Ramandolo) komt. De kaas wordt in kelders op 15 graden gerijpt, daarna wordt ze in kuipen onder gedompeld en met druivenschillen van Ramandolo bedekt, waaronder ze voor 20-30 dagen blijft. De uitgesproken schimmel en de honingachtige en fruitige hints van Ramandolo maken de geur en vooral de smaak van Blu al Ramandolo onbeschrijfbaar.
GOUDEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Dec 2015 in Birmingham (UK)
BRONZEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Dec 2016 in San Sebastian (SP)
* Om de versheid te behouden, wordt de kaas direct bij de leverancier in Italië vacuüm verpakt. Het snijden van de kazen gebeurt handmatig, waardoor het gewicht kan afwijken (max 10%).
Allergenen: MELK en kan sporen of SULFIET bevatten.
Ingrediënten: Koemelk, zout, kaasstremsel. Gerijpt onder druiven van wijn. Kan sporen van sulfiet bevatten. De korst/schil kan niet worden gegeten.
Bewaaradvies: koel bewaren +4°C / +6°C in een gesloten verpakking
Serveertips: Laat de kaas voor het serveren minimaal een half uur op kamertemperatuur komen, zodat de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen. Op een kaasplankje begin je met de milde kaas en proef je de meest pittige kaas als laatste, anders zal de meest pittige kaas de smaak van de overige kazen overheersen. Deze Blu la Ramandolo kun je dus beter wat meer aan het einde eten.
Of vul champignons met deze kaas, even in de oven en je hebt een heerlijk borrelhapje. Of beleg een pizza er mee. Kijk bij onze
recepten voor meer tips.