Koolhydraatarme pizza

Dit pizza-recept komt vanuit het Mediterraanse dieet en past perfect binnen een koolhydraatarm (low carb) en calorie-arm dieet. Maar bovenal ontzettend lekker. Gezond genieten dus! 


Benodigdheden (voor 2 personen)

bodem:
2 courgettes geraspt
2 zoete aardappelen geraspt
1/2 tl zout
1 ei losgeklopt
50 gr Montasio Stravecchio
1 schone theedoek

tomatensaus:
400 gram tomaten (voorkeur voor vers in plaats van blik)
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
2 el extra vergine olijfolie

topping:
250 gram kastanje champignons
1 bol mozzarella (ca. 125 gr)
15 gr verse basilicum
75 gr (biologische) rucola
peper
100 gram Blu al Ramandolo (blauwe schimmelkaas)

variant: vervang de blauwe schimmelkaas door 90 gram prosciutto San Daniele

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Doe de geraspte courgettes en zoete aardappel met het zout in een kom en meng het goed door elkaar. Laat het 5 minuten staan. Keer het mengsel op een schone theedoek en wring het teveel aan vocht eruit. Dit is belangrijk, zodat de pizzabodem niet te nat wordt.

Maak de kom droog en doe het mengsel terug. Voeg het losgeklopte ei en de geraspte Montasio Stravecchio erbij. Meng het geheel goed door elkaar. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en vet het licht in met wat olijfolie. Maak met het mengsel op iedere bakplaat een cirkel en druk goed aan.

Bak de pizzabodems 20-25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de tomatensaus. Ontvel de tomaten door een kruis in het vel van de tomaten te zetten en ze in kokend water kort onder te dompelen. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de tomaten en de kruiden erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken zodat het vocht wat verdampt.

Keer de pizzabodems na de eerste 20-25 minuten en bak ze nog 15 minuten.

Haal ze uit de oven en verdeel de tomatensaus, die inmiddels dik genoeg moet zijn, over de pizzabodems. Verdeel de basilicumblaadjes, kastanjechampignons, mozzarella en blauwe schimmelkaas (of prosciutto San Daniele indien je voor de variant kiest) over de pizzabodems en bak nog 10 minuten.

Serveer de pizza’s met de rucola erop, wat druppels olijfolie en vers gemalen peper. Buon appetito !

Nu de lekkerste blauwe schimmelkaas = Blu al Ramandolo bestellen !

Print het recept

Bijpassend biertje bestellen - Birra Gjulia Ribò heerlijk bij pizza!
    06-03-2019 15:05     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Festa di Friuli -  15-01-2020

Hallo Mieke, je hebt helemaal gelijk. Ik maak het zelf ook altijd met verse tomaten zoals in de nieuwsbrief van Januari 2020 stond. Ik ga het recept aanpassen, want tomatensaus met verse tomaten maken, is best simpel.

 Mieke -  15-01-2020

Het recept lijkt me heel lekker. Wel zou ik de blik tomaten vervangen door echte, want daar ik lees nare berichten over.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR