Italiaanse kaas omwikkeld met stro gerijpt in grot - La Grotta
Latteria di Grotta

Deze unieke kaas heeft een verfijnde intense smaak en aroma gekregen door omwikkeld met stro in een grot te rijpen. Medailles gewonnen bij de World Cheese Awards. Heerlijk met Ermacora Refosco.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 10,95
Prijs per stuk ca. 300 gram *

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Door de rijping in een tufsteengrot van 1700 heeft deze unieke kaas een verfijnde intense smaak en aroma. De basis is een Friulaanse kaas geproduceerd met rauwe melk die 4 tot 6 maanden rijpt in cellen met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Vervolgens wordt de smaak en aroma verfijnd doordat de kaas omwikkeld met stro in een oude grot in een heuvelachtig gebied van Toscane nog 3 tot 4 maanden rijpt. Het resultaat is een kaas gekenmerkt door een compacte, licht brosse kaas met hints van kreupelhout door de specifieke rijping.

ZILVEREN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Dec 2015 in Birmingham (UK)
BRONZEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Dec 2016 in San Sebastian (SP)

* Om de versheid te behouden, wordt de kaas direct bij de leverancier in Italië vacuüm verpakt. Het snijden van de kazen gebeurt handmatig, waardoor het gewicht kan afwijken (max 10%).

Allergenen: MELK

Ingrediënten: Koemelk, zout, kaasstremsel. De oppervlakte is behandeld met conserveermiddel E202 en E235. De korst/schil kan niet worden gegeten.

Bewaaradvies: koel bewaren +4°C / +6°C in een gesloten verpakking

Serveertips: Laat de kaas voor het serveren minimaal een half uur op kamertemperatuur komen, zodat de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen. Op een kaasplankje begin je met de milde kaas en proef je de meest pittige kaas als laatste, anders zal de meest pittige kaas de smaak van de overige kazen overheersen. Deze Latteria di Grotta  kun je dus beter wat meer aan het einde eten en combineert lekker met bijvoorbeeld onze Ermacora Refosco DOC of de exclusieve Ermacora Pignolo DOC. 
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR