Italiaanse kaas belegen omwikkeld met stro gerijpt in grot - La Grotta Gouden medaille Cheese Awards 2019
Italiaanse kaas belegen omwikkeld met stro gerijpt in grot - La Grotta Gouden medaille Cheese Awards 2019
Latteria di Grotta - Verfijnde kaas 10 mnd gerijpt
4 Reviews | Review toevoegen
Deze unieke kaas heeft een verfijnde intense smaak en aroma gekregen door omwikkeld met stro in een grot te rijpen. Medailles gewonnen bij de World Cheese Awards. Heerlijk met Ermacora Refosco.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 12,00
Prijs per stuk ca. 300 gram *

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Door de rijping in een tufsteengrot van 1700 heeft deze unieke kaas een verfijnde intense smaak en aroma. De basis is een Friulaanse kaas geproduceerd met rauwe melk die 4 tot 6 maanden rijpt in cellen met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Vervolgens wordt de smaak en aroma verfijnd doordat de kaas omwikkeld met stro in een oude grot in een heuvelachtig gebied van Toscane nog 3 tot 4 maanden rijpt. Het resultaat is een kaas gekenmerkt door een compacte, licht brosse kaas met hints van kreupelhout door de specifieke rijping.

BRONZEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Nov 2018 Bergen (NO)
GOUDEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Okt 2019 in Bergamo (IT)


* Om de versheid te behouden, wordt de kaas direct bij de leverancier in Italië vacuüm verpakt. Het snijden van de kazen gebeurt handmatig, waardoor het gewicht kan afwijken (max 10%).

Allergenen: MELK

Ingrediënten: Koemelk, zout, kaasstremsel. De oppervlakte is behandeld met conserveermiddel E202 en E235. De korst/schil kan niet worden gegeten.

Bewaaradvies: koel bewaren +4°C / +6°C in een gesloten verpakking

Serveertips: Laat de kaas voor het serveren minimaal een half uur op kamertemperatuur komen, zodat de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen. Op een kaasplankje begin je met de milde kaas en proef je de meest pittige kaas als laatste, anders zal de meest pittige kaas de smaak van de overige kazen overheersen. Deze Latteria di Grotta  kun je dus beter wat meer aan het einde eten en combineert lekker met bijvoorbeeld onze Ermacora Refosco DOC of de exclusieve Ermacora Pignolo DOC. 
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Thierry - 03-11-2021 13:26

Deze kaas is super!

Ruud - 04-01-2021 20:03

We hebben genoten van de kazen, de salami en de procsiutto. Maar…. de panettone was echt de ster van de lunch! Mijn moeder heeft zitten smullen van de Latteria di Grotta: en dat voor een oude altijd kritische (Italiaanse) dame.

Huub - 28-06-2020 14:30

Bijzonder smaakvolle kaas; de smaak komt overeen met oude kaas maar is minder scherp (en dat vind ik lekkerder).

Hans - 25-11-2019 20:54

De stro-kaas uit de grot heeft een subtiele smaak en komt goed tot zijn recht als je hem niet op zijn Hollands op een boterham eet. Met deze kaas was ik niet bekend; hij is onvergelijkbaar met andere Italiaanse of Franse.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR