Een account maken is heel gemakkelijk!
Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Deze unieke kaas heeft een verfijnde intense smaak en aroma gekregen door omwikkeld met stro in een grot te rijpen. Medailles gewonnen bij de World Cheese Awards. Heerlijk met Ermacora Refosco.
Verwachte levertijd
: 7 dag(en)
Standaard levertijd
: 1-3 werkdagen
Voorraad :
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Stel ons uw vraag
Door de rijping in een tufsteengrot van 1700 heeft deze unieke kaas een verfijnde intense smaak en aroma. De basis is een Friulaanse kaas geproduceerd met rauwe melk die 4 tot 6 maanden rijpt in cellen met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Vervolgens wordt de smaak en aroma verfijnd doordat de kaas omwikkeld met stro in een oude grot in een heuvelachtig gebied van Toscane nog 3 tot 4 maanden rijpt. Het resultaat is een kaas gekenmerkt door een compacte, licht brosse kaas met hints van kreupelhout door de specifieke rijping. BRONZEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Nov 2018 Bergen (NO) GOUDEN MEDAILLE op het WORLD CHEESE AWARD Okt 2019 in Bergamo (IT) * Om de versheid te behouden, wordt de kaas direct bij de leverancier in Italië vacuüm verpakt. Het snijden van de kazen gebeurt handmatig, waardoor het gewicht kan afwijken (max 10%). Allergenen: MELK Ingrediënten: Koemelk, zout, kaasstremsel. De oppervlakte is behandeld met conserveermiddel E202 en E235. De korst/schil kan niet worden gegeten. Bewaaradvies: koel bewaren +4°C / +6°C in een gesloten verpakking Serveertips: Laat de kaas voor het serveren minimaal een half uur op kamertemperatuur komen, zodat de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen. Op een kaasplankje begin je met de milde kaas en proef je de meest pittige kaas als laatste, anders zal de meest pittige kaas de smaak van de overige kazen overheersen. Deze Latteria di Grotta kun je dus beter wat meer aan het einde eten en combineert lekker met bijvoorbeeld onze Ermacora Refosco DOC of de exclusieve Ermacora Pignolo DOC.
Sorteren op:
Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.
Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.
We hebben genoten van de kazen, de salami en de procsiutto. Maar…. de panettone was echt de ster van de lunch! Mijn moeder heeft zitten smullen van de Latteria di Grotta: en dat voor een oude altijd kritische (Italiaanse) dame.
Bijzonder smaakvolle kaas; de smaak komt overeen met oude kaas maar is minder scherp (en dat vind ik lekkerder).
De stro-kaas uit de grot heeft een subtiele smaak en komt goed tot zijn recht als je hem niet op zijn Hollands op een boterham eet. Met deze kaas was ik niet bekend; hij is onvergelijkbaar met andere Italiaanse of Franse.
Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.
Ermacora Pignolo DOC
Snij- en serveerplank Fe...
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.