Biologische rode wijn zonder toegevoegd sulfiet
Mont'Albano ERA Rosso IGT - Rode biologische wijn zonder toegevoegd sulfiet
0 Review | Review toevoegen
Intens robijnrood van kleur, unieke zachtheid in de mond. Boeket van rijpe bramen en bosbessen samen met een aangename nasmaak van chocolade. Geheel biologisch en zonder toegevoegd sulfiet.

Verwachte levertijd

1 dag(en)

€ 11,95
Prijs per fles 750 ml

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Land                              Italië
Regio     Friuli Venezia Giulia
Wijnhuis     Mont'Albano Agricola
Jaargang     2017
Soort     Rode wijn
Druivensoort     60% Merlot 20% Cabernet Franc e Sauvignon 20% Refosco dal peduncolo rosso
Kwalificatie     IGT *
Kleur- en smaakprofiel     Intens robijnrood van kleur, unieke zachtheid in de mond. Deze kwaliteiten, samen met de wetenschap dat de wijn geen conserveermiddelen bevat, maken het tot een opwindend genot om te drinken. Boeket van rijpe bramen en bosbessen samen met een aangename nasmaak van chocolade. Doordat er geen sulfiet is toegevoegd kun je een lichte tinteling voelen. Wanneer je de fles 5 à 10 minuten opent voordat je de wijn gaat inschenken en drinken, verdwijnt de lichte bruis.  
Houtrijping     Nee
Afsluiting     Draaidop
Alcoholgehalte     13%
Allergenen     Zonder toegevoegde sulfieten **
Serveertemperatuur        16-18 ºC
Een wijn zonder toegevoegd sulfiet kun je vergelijken met vers fruit. Eenmaal aan bijvoorbeeld je appel begonnen moet je het helemaal opeten. Dat geldt ook voor deze wijn, na opening moet je de fles daarom eigenlijk dezelfde dag leegdrinken. Ook een ongeopende fles van deze wijn kun je niet onbeperkt laten staan. Drink de wijn zo snel mogelijk en bewaar hem ondertussen op een plek waar het niet te warm of te koud is: rond de 16 °C is ideaal en voorkom sterke temperatuurschommelingen.
Serveertip      Geniet van deze wijn met stevige vleesgerechten, oude kazen of zwaardere visstoofschotel.
 
Lees meer over het wijnhuis Mont'Albano >

* Wijnkwalificaties Italië
  1. De hoogste eisen qua kwaliteit worden gesteld aan wijnen met de aanduiding DOCG, wat een acroniem is voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita. DOCG is sinds 1992 wettelijk ingevoerd als wijnkwalificatie en wordt alleen toegekend aan individuele wijnbouwers of producenten. Voor DOCG is er een speciale verzegeling van de flessen.
  2. De markering DOC staat sinds 1963 wettelijk voor Denominazione di origine controllata, en garandeert een bepaalde kwaliteit. De wijnen komen uit een begrensd gebied en voldoen aan vastgestelde productie-eisen.
  3. Indicazione Geografica Tipica (IGT) de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied en verder zijn er geen kwalificaties die een kwaliteitseis impliceren.
  4. Verder kan Italiaanse wijn ook als vino da tavola (tafelwijn), dat zijn eenvoudige wijnen op basisniveau.

** Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals in rode en witte wijn, maar het is ook een product dat vaak aan producten wordt toegevoegd als conserveermiddel om te voorkomen dat voedingsmiddelen snel bederven. Wijnboeren kunnen ook handmatig sulfiet toevoegen om te voorkomen dat de wijn oxideert (verkleuring, geurverlies) en om bacteriën tegen te gaan die de wijn kunnen aantasten. Ook kan sulfiet in de wijngaard gebruikt worden, om schimmels tegen te gaan of om materiaal te ontsmetten.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR