Biologische witte wijn zonder sulfiet toegevoegd
Mont'Albano Perennio Bianco IGT - Witte biologische wijn zonder toegevoegd sulfiet

Fris boeket met hints van rijp wit fruit. In de mond een interessante mineraliteit met een goede balans tussen zuurgraad en restsuiker. Perfect te combineren met prosciutto San Daniele en asperges.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 11,95
Prijs per fles 750 ml

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Land                              Italië
Regio     Friuli Venezia Giulia
Wijnhuis     Mont'Albano Agricola
Jaargang     2016
Soort     Witte wijn
Druivensoort     60% Chardonnay 30% Verduzzo 10% other white grape varieties
Kwalificatie     IGT *
Kleur- en smaakprofiel     Strogeel van kleur. Fris boeket met hints van rijp wit fruit. In de mond vertoont de wijn een interessante mineraliteit met een goede balans tussen zuurgraad en restsuiker. Het zeer speciale kenmerk van deze wijn is het feit dat er geen conserveermiddelen (sulfiet) zijn toegevoegd. Hierdoor kun je een lichte tinteling voelen. Wanneer je de fles 5 à 10 minuten opent voordat je de wijn gaat inschenken en drinken, verdwijnt de lichte bruis. De wijn is niet gefilterd waardoor het bezinksel heeft.   
Houtrijping     Nee
Afsluiting     Draaidop
Alcoholgehalte     13%
Allergenen     Zonder toegevoegde sulfieten **
Serveertemperatuur        10-12 ºC

Een wijn zonder toegevoegd sulfiet kun je vergelijken met vers fruit. Eenmaal aan bijvoorbeeld je appel begonnen moet je het helemaal opeten. Dat geldt ook voor deze wijn, na opening moet je de fles daarom eigenlijk dezelfde dag leegdrinken. Ook een ongeopende fles van deze wijn kun je niet onbeperkt laten staan. Drink de wijn zo snel mogelijk en bewaar hem ondertussen op een plek waar het niet te warm of te koud is: rond de 16 °C is ideaal en voorkom sterke temperatuurschommelingen.
Serveertip      Geniet van deze wijn met bijvoorbeeld kokkels (of vongole), garnalen en kreeft. Ook lekker met rauwe ham, gerookte vleeswaren en vegetarische gerechten en fantastisch te combineren met witte asperges.

* Wijnkwalificaties Italië
  1. De hoogste eisen qua kwaliteit worden gesteld aan wijnen met de aanduiding DOCG, wat een acroniem is voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita. DOCG is sinds 1992 wettelijk ingevoerd als wijnkwalificatie en wordt alleen toegekend aan individuele wijnbouwers of producenten. Voor DOCG is er een speciale verzegeling van de flessen.
  2. De markering DOC staat sinds 1963 wettelijk voor Denominazione di origine controllata, en garandeert een bepaalde kwaliteit. De wijnen komen uit een begrensd gebied en voldoen aan vastgestelde productie-eisen.
  3. Indicazione Geografica Tipica (IGT) de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied en verder zijn er geen kwalificaties die een kwaliteitseis impliceren.
  4. Verder kan Italiaanse wijn ook als vino da tavola (tafelwijn), dat zijn eenvoudige wijnen op basisniveau.

** Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals in rode en witte wijn, maar het is ook een product dat vaak aan producten wordt toegevoegd als conserveermiddel om te voorkomen dat voedingsmiddelen snel bederven. Wijnboeren kunnen ook handmatig sulfiet toevoegen om te voorkomen dat de wijn oxideert (verkleuring, geurverlies) en om bacteriën tegen te gaan die de wijn kunnen aantasten. Ook kan sulfiet in de wijngaard gebruikt worden, om schimmels tegen te gaan of om materiaal te ontsmetten.
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR