Italiaanse olijfolie extra vierge online kopenParovel Rozo
Olijfolie Extra Vergine ROZÒ Parovel - Selezione di Famiglia
0 Review | Review toevoegen
Geurige olijfolie extra vergine van 4 verschillende olijven samengesteld door de familie Parovel die al 120 jaar olijfolie maakt vlakbij de Noord-Italiaanse havenstad Triest.

Verwachte levertijd

1 dag(en)

€ 19,95
Prijs per fles 500 ml

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Geurige olijfolie extra vergine uit Noord-Italië, vlakbij Trieste. Hier heest een mooi microklimaat voor het verbouwen van olijven. De familie Parovel heeft vier olijfsoorten samengevoegd om te komen tot deze prachtige blend (multi-cultivar).

Op het etiket zie je de samensmelting van de vier olijfsoorten in kleuren. De bijzondere naam ROZO komt van de samenvoeging van de initialen van de ouders Rosa en Zoran Parovel.

Extra vierge
De beste kwaliteit olijfolie is extra vierge. Volgens EU normen moet extra vierge olijfolie aan strenge eisen voldoen, waaronder olie moet uit de eerste persing zijn en onbehandeld, maar de meest onderscheidende eis is de zuurgraad. De norm schrijft voor dat een olijfolie zich pas Extra Vierge mag noemen wanneer de zuurgraad onder de 0,8 procent ligt. Hoe lager de zuurgraad, des te hoger de kwaliteit van de olie. De zuurgraad van de olijfolie van Parovel ligt ver onder deze norm. Dit komt mede door het voorzichtig met de hand oogsten en de korte tijd tussen het oogsten en het verwerken. Olijfolie van bulkproducenten wordt vaak gemengd met goedkopere olijfolieblends dat ze net onder de 0,8% komen.

Multi-cultivar
Deze olijfolie is gemaakt van vier olijf variëteiten (multi-cultivar). In dit geval bestaat het grootste deel uit de olijf Bianchera – Belica. Deze olijf is typerend voor de regio en heeft een medium pittige en bittere smaak. De overige olijfsoorten voegen een wat meer fruitige en kruidige toon toe, wat een mooi zachte en tikkeltje zoete smaak tot gevolg heeft.

Wil jij meer achtergrond informatie? Lees dan meer over het familiebedrijf Parovel en het maken van olijfolie. Of ben je meer geïnteresseerd in een cadeauset olijfolie?

Deze olijfolie extra vergine ROZÒ Parovel - Selezione di Famiglia is lekker bij wit vlees, vis en soepen. Bestel snel deze mooie olijfolie smaakmaker.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Land
Italië
Regio
Caresana, Dolina, Bagnoli della Rosandra (S. Dorligo della Valle - Trieste)
Leverancier
Parovel
Kwalificatie
Extra vergine
Cultivar
Bianchera - belica 60%, autochtoon uit de provincie Triëst + leccino 25% + maurino 10% + buga 5%
Oogstmethode
Met de hand
Oogstperiode
De eerste 10 dagen van november
Persmethode
Koude persing en continue extractie door centrifugeren
Oliezuur
0,22%
Polyfenolen
370 mg / kg
Rijping
In roestvrijstalen tank met natuurlijke bezinking, ongefilterd
Kleur
Geelgroene kleur met een goede vloeibaarheid en evenwichtige intensiteit
Smaakprofiel
Evenwichtig, met een eerste sensatie van bitter, zoet en aangenaam kruidig van gemiddelde hoge intensiteit, met een afdronk van artisjok, groene amandel, peper, veldlof
Serveersuggestie
Heerlijk bij wit vlees, vis en soepen.
Bewaarinstructie
Je kunt olijfolie het beste koel, donker en droog bewaren, bijvoorbeeld in je keukenkast of kelder. Bewaar het niet in het volle (zon)licht of dichtbij je fornuis, want dan gaat de smaak achteruit. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de kwaliteit achteruit, dus bewaar olijfolie niet te lang, zodat je optimaal geniet van dit kwaliteitsproduct.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR