Olijfolie Italiaans Ulka olijf bianchera trieste parovel
Olijfolie Extra Vergine UL'KA Parovel - Tergeste DOP
0 Review | Review toevoegen
Zeldzame olijfolie van de olijf Bianchera-Belica met certificering Tergeste DOP en Slow Food. Olijfolie met sterke persoonlijkheid. Best before 31-12-2021 vandaar nu met korting.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 19,95
Prijs per fles 250 ml

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze mooie olijfolie extra vergine is gemaakt van de beste olijven van het familiebedrijf Parovel in Noord-Italië. Niet voor niets kwalificatie DOP en Slow Food certificering. 100% gemaakt van de olijf Bianchera (mono-cultivar) wat zorgt voor een heerlijke medium pittige olijfolie met hoge dosering polyfenolen (goed tegen hart- en vaatziekten).

Neem een goed stuk vlees of vis van de grill of een verse salade en druppel er wat van deze olijfolie over en meer heb je niet nodig! Geniet van al het goede in het leven.

De bijzondere naam UL’KA komt van “OLJKA” wat Sloveens dialect is voor olijf. Het familiebedrijf Parovel ligt namelijk net buiten Trieste, in de Noordoostelijke regio Friuli Venezia Giulia, tegen de grens van Slovenië. Hier heerst een perfect microklimaat voor het verbouwen van olijven.

Mono-cultivar
Deze olijfolie is gemaakt van slechts één olijf variëteit (mono-cultivar). In dit geval de olijf Bianchera – Belica. Monocultivar olijfolie heeft vaak een sterke persoonlijkheid, representatief voor de regio in dit geval Friuli Venezia Gjulia en is zeldzaam. Slechts een klein deel van de geproduceerde olijfoliën zijn mono-cultivar.

Extra vierge
De beste kwaliteit olijfolie is extra vierge. Volgens EU normen moet extra vierge olijfolie aan strenge eisen voldoen, waaronder olie moet uit de eerste persing zijn en onbehandeld, maar de meest onderscheidende eis is de zuurgraad. De norm schrijft voor dat een olijfolie zich pas Extra Vierge mag noemen wanneer de zuurgraad onder de 0,8 procent ligt. Hoe lager de zuurgraad, des te hoger de kwaliteit van de olie. De zuurgraad van de olijfolie van Parovel ligt ver onder deze norm. Dit komt mede door het voorzichtig met de hand oogsten en de korte tijd tussen het oogsten en het verwerken. Olijfolie van bulkproducenten wordt vaak gemengd met goedkopere olijfolieblends dat ze net onder de 0,8% komen.

DOP
DOP (Denominazione d'Origine Protetta) is ook een kwaliteitskeurmerk. Dit is het keurmerk dat aangeeft dat de grondstoffen volledig uit een bepaald gebied komen en ook in dat gebied wordt geproduceerd en verwerkt volgens voorgeschreven procedures.

Slow Food Presidium
Slow Food ondersteunt kleine traditionele producties die dreigen te verdwijnen, gebieden te verbeteren, oude ambachten en verwerkingstechnieken te herstellen, inheemse rassen en soorten groenten en fruit te redden van uitsterven.

Flos Olei
De UL'KA olijfolie extra vergine Tergeste DOP is ook door Flos Olei beoordeeld met score 92/100 - uitmuntend. Deze gids Flos Olei presenteert de olijfolie uit meer dan 50 landen op 5 continenten met als doel de kwaliteit van extra vierge olijfolie internationaal te verbeteren en kennis over onder andere de gezondheidseffecten te verspreiden. 

Lees meer over het familiebedrijf Parovel en het maken van olijfolie of ben je meer geïnteresseerd in een cadeauset olijfolie.

Wij weten het zeker. Proef de Italiaanse olijfolie van Parovel en je bent verkocht!
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Land
Italië
Regio
Caresana, Dolina, Bagnoli della Rosandra (S. Dorligo della Valle - Trieste)
Leverancier
Parovel
Kwalificatie
Extra vergine
Certificering
Tergeste DOP & Slow Food
Cultivar
100% Bianchera - Belica
Oogstmethode
Met de hand
Oogstperiode
De laatste 10 dagen Oktober
Persmethode
Koude persing en continue extractie door centrifugeren
Oliezuur
0,28%
Polyfenolen
620 mg / kg
Rijping
In roestvrijstalen tank met natuurlijke bezinking, ongefilterd
Kleur
Geelgroene kleur
Smaakprofiel
Evenwichtig, medium bitter en pittig, smaak van artisjok, wit fruit en amandel
Serveersuggestie
Heerlijk op gegrild vlees, rauwe en gegrilde vis en verse salades
Bewaarinstructie
Je kunt olijfolie het beste koel, donker en droog bewaren, bijvoorbeeld in je keukenkast of kelder. Bewaar het niet in het volle (zon)licht of dichtbij je fornuis, want dan gaat de smaak achteruit. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de kwaliteit achteruit, dus bewaar olijfolie niet te lang, zodat je optimaal geniet van dit kwaliteitsproduct.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR