Italiaanse olijfolie extra vierge Classico Macke_olio_Parovel_750ml
Olijfolie Extra Vergine MACKÈ Parovel - Olivaggio classico
0 Reviews | Review toevoegen

Een mooie klassieke 100% Italiaanse extra vergine olijfolie. Een mooie geel-groene kleur, de geur van gemaaid gras en een frisse zachte smaak. La dolce vita in je keuken.

Verwachte levertijd

1 dag(en)

€ 19,95
Prijs per per fles 750 ml

Voorraad :

Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Dit is de klassieke olijfolie extra vergine uit het assortiment van het 120 jaar oude familiebedrijf Parovel in Noord-Italië. Een olijfolie die je voor vele toepassingen kunt gebruiken. Bij je vlees, vis of salade. Deze olijfolie is ook geschikt om te verhitten.Topkwaliteit die je niet in de supermarkten vindt.

Extra vierge
De beste kwaliteit olijfolie is extra vierge. Volgens EU normen moet extra vierge olijfolie aan strenge eisen voldoen, waaronder olie moet uit de eerste persing zijn en onbehandeld, maar de meest onderscheidende eis is de zuurgraad. De norm schrijft voor dat een olijfolie zich pas Extra Vierge mag noemen wanneer de zuurgraad onder de 0,8 procent ligt. Hoe lager de zuurgraad, des te hoger de kwaliteit van de olie. De zuurgraad van de olijfolie van Parovel ligt ver onder deze norm. Dit komt mede door het voorzichtig met de hand oogsten en de korte tijd tussen het oogsten en het verwerken. Olijfolie van bulkproducenten wordt vaak gemengd met goedkopere olijfolieblends dat ze net onder de 0,8% komen.

Multi-cultivar
Deze olijfolie is gemaakt van vijf olijfvariëteiten (multi-cultivar). In dit geval bestaat het grootste deel van de olijfolie uit de olijf Leccino. De Leccino olijf is één van de belangrijkste olijfsoorten, die worden gebruikt bij de productie van Italiaanse olijfolie. Ook als tafelolijf is de Leccino olijf zeer geschikt.

De legende van Mackè
Er wordt gezegd dat de inwoners van het dorp Caresana, ten oosten van de stad Triëst, in het verleden de leeuw van San Marco hebben uitgewisseld met de bekende binnenlandse katachtige. Vandaar de oorsprong van de naam Mačkolje, die in de lokale taal klinkt als "het dorp van de kat". De Parovels werden precies in dat dorp geboren, dat lange tijd een belangrijke handelsstop was tussen Venetië en het Habsburgse rijk. Daar hebben ze generaties lang ervaring opgedaan in de teelt van wijnstokken en olijven. En juist vanuit die naam herontwerpt de jonge generatie van de familie nieuwe waarden in de kwaliteit van vandaag.

Wil jij meer achtergrond informatie? Lees dan meer over het familiebedrijf Parovel en het maken van olijfolie. Of ben je meer geïnteresseerd in een cadeauset olijfolie?

Wil jij ook genieten van het Italiaanse leven in Nederland? Dan mag deze olijfolie niet in je keuken ontbreken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Land
Italië
Regio
Caresana, Dolina, Bagnoli della Rosandra (S. Dorligo della Valle - Trieste)
Leverancier
Parovel
Kwalificatie
Extra vergine
Cultivar
Bianchera - belica 5%, autochtoon uit de provincie Triëst + leccino 50%, pendolino 15%, steeneik 20%, maurino 10%
Oogstmethode
Met de hand
Oogstperiode
De laatste tien dagen van oktober en heel november
Persmethode
Koude persing en continue extractie door centrifugeren
Oliezuur
0,24%
Polyfenolen
370 mg / kg
Rijping
In roestvrijstalen tank met natuurlijke bezinking, ongefilterd
Kleur
Geelgroene kleur met een goede vloeibaarheid en evenwichtige intensiteit
Smaakprofiel
Evenwichtig met het eerste gevoel van zoet, bitter en pittig van gemiddelde intensiteit met een afdronk van tomaat en amandel
Serveersuggestie
Deze olijfolie is geschikt bij je vlees, vis, salade, brood en ook geschikt om te verhitten (180°C))
Bewaarinstructie
Je kunt olijfolie het beste koel, donker en droog bewaren, bijvoorbeeld in je keukenkast of kelder. Bewaar het niet in het volle (zon)licht of dichtbij je fornuis, want dan gaat de smaak achteruit. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de kwaliteit achteruit, dus bewaar olijfolie niet te lang, zodat je optimaal geniet van dit kwaliteitsproduct.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR