Regio
Caresana, Dolina, Bagnoli della Rosandra (S. Dorligo della Valle - Trieste)
Cultivar
Bianchera - belica 5%, autochtoon uit de provincie Triëst + leccino 50%,
pendolino 15%, steeneik 20%, maurino 10%
Oogstperiode
De laatste tien dagen van oktober en heel november
Persmethode
Koude persing en continue extractie door centrifugeren
Rijping
In roestvrijstalen tank met natuurlijke bezinking, ongefilterd
Kleur
Geelgroene kleur met een goede vloeibaarheid en evenwichtige intensiteit
Smaakprofiel
Evenwichtig met het eerste gevoel van zoet, bitter en pittig van gemiddelde
intensiteit met een afdronk van tomaat en amandel
Serveersuggestie
Deze olijfolie is geschikt bij je vlees, vis, salade, brood en ook geschikt om
te verhitten (180°C))
Bewaarinstructie
Je kunt olijfolie het beste koel, donker en droog bewaren, bijvoorbeeld in je
keukenkast of kelder. Bewaar het niet in het volle (zon)licht of dichtbij je
fornuis, want dan gaat de smaak achteruit. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de
kwaliteit achteruit, dus bewaar olijfolie niet te lang, zodat je optimaal geniet
van dit kwaliteitsproduct.