Ravioli met ham San Daniele champignon vulling en salie - Italië op zijn best

Zelf ravioli maken? Helemaal niet zo moeilijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar.

Net als in Italië gebruiken we alleen maar de beste basis ingrediënten. Deze ravioli vulling maken we met als basis prosciutto San Daniele, één van de beste hammen van Italië en we raspen er de oude kaas Montasio DOP Stravecchio over en gebruiken de DOP olijfolie extra vergine van Parovel.

Met deze ambachtelijke producten kan het gewoon niet mislukken en hoeven we na al het harde werk alleen maar gezellig met z’n allen te genieten van dit heerlijke eten en bijpassende wijn. Als bijpassende wijn adviseren we de droge witte wijn Friulano DOC. 



Benodigdheden (voor 4 personen)

1 rode ui
1 teen knoflook
250 gram kastanjechampignons
100 gram ham San Daniele
2 el olijfolie extra vergine
15 gram verse platte peterselie
15 gram verse salie

250 gr bloem voor pasta (type 00)
3 middelgrote eieren

50 gr Montasio Stravecchio
50 gr roomboter

Hoe maak je het?

Snipper de rode ui. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes.

Maak een cirkel met de bloem en voeg de eieren in het midden toe. Wij gebruikten in dit geval de bloem voor verse pasta van La Tua Farina. Meng en kneed in 15 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bal en laat deze in een doek 15 minuten rusten.

Verhit de olijfolie. Fruit op laag vuur de rode ui en knoflook 3 minuten. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak in 3 minuten bruin. Laat het champignonmengsel 5 minuten afkoelen. Snijd ondertussen de ham San Daniele in snippers en snijd de peterselie fijn. Snijd de helft van de salie fijn en bewaar de mooie blaadjes apart. Maal het champignonmengsel samen met de ham, de gesneden salie en peterselie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.

Verdeel het deeg in porties. Haal elke portie op de wijdste stand door de pastamachine. Vouw de deeglap dubbel en herhaal 4-5 keer op steeds dunnere stand. Maak zo van elke deegportie een lange dunne deeglap. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad en verdeel de vulling in hoopjes over de deeglap. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met water. Leg er een tweede deegvel op. Druk het deeg rondom de vulling aan en snijd ravioli uit.

Kook de ravioli in een ruime pan in kokend water met zout in 3 minuten gaar. Giet af en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Smelt ondertussen de boter op laag vuur. Voeg de salie toe, maar laat niet kleuren. Schenk over de 4 borden. Schaaf of rasp de Montasio kaas erover.


Bereidingstip 

Eet vooraf lekker wat anti-pasti met de ham San Daniele, grissini, wat stukjes Montasio kaas en salami. En maak wat lekkere risottoballetjes (arancini) voor een compleet Italië gevoel. Wij rekenen dan ca. 12 ravioli per persoon met al dat lekkers vooraf. Eet je alleen de ravioli zonder anti-pasti en nagerecht, verdubbel dan de hoeveelheden.



ham San Daniele bestellen >

oude kaas Montasio DOP Stravecchio bestellen >

de bijpassende droge witte wijn Friulano DOC bestellen >

Olijfolie bestellen >

print het recept >



 
    26-09-2020 11:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR