Ontdek hier de allerlekkerste Italiaanse hapjes. De basis van de Italiaanse keuken is eenvoudig maar de basis ingredienten moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Maak snel een gezellige tafel vol met lekkers en geniet samen met je familie, vrienden, buren, collega's, geliefden,... De ideeën en recepten vind je hier!
 

Groene asperges met ham San Daniele en polenta

  21/03/2019     Reacties (0)

Deze asperges zijn gewikkeld in de Italiaanse ham San Daniele en gelegd op een stukje polenta met gesmolten Italiaanse Montasio kaas. Een origineel bijgerecht, maar ook lekker als hapje bij een brunch, lunch of borrel. Eenvoudig te maken. Natuurlijk kun je dit hapje met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Heerlijk met een glas goede witte wijn Friulano DOC. Buon appetito e salute!  Benodigdheden (voor 8 personen voor- of bijgerecht) 800 gram polenta 16 asperges 200 gram ham San Daniele 200 gram Montasio 4 mesi (Fresco) Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen, maar wanneer je draden vanaf de...

Lees meer

Groene asperges met ham San Daniele in bladerdeeg

  21/03/2019     Reacties (0)

Wij maakten deze asperges met de Italiaanse ham San Daniele in bladerdeeg als voorgerecht, maar ook heerlijk als bijgerecht, hapje bij een brunch, lunch of borrel. Natuurlijk kun je dit hapje met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Heerlijk met een glas goede witte wijn Friulano DOC. Buon appetito e salute!  Benodigdheden (voor 4 personen voorgerecht) 2 plakjes bladerdeeg 16 asperges 1 ei (losgeklopt) 200 gram ham San Daniele 50 gram Montasio Stravecchio (geraspt) Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen, maar wanneer je draden vanaf de onderkant kunt trekken, kun je ze beter even schillen....

Lees meer

Vegetarische quiche met blauwe schimmelkaas

  14/03/2019     Reacties (0)

Deze vegetarische quiche is met een bijzondere blauwe schimmelkaas bereid. Je kunt de quiche in een grote ovenschaal maken, maar het is ook leuk om kleine 1-persoons quiches te maken. Buon appetito !  Benodigdheden (voor 4 personen voorgerecht) 4 plakjes bladerdeeg 200 gram broccoli 50 gram cashewnoten 2 eieren scheutje (soya) melk zout, peper 100 gram Blu al Ramandolo 50 gram Montasio Stravecchio Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de broccoliroosjes circa 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna koud. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met wat olijfolie en bekleed de bakvorm met plakjes bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel de broccoliroosjes over het deeg. Kruimel vervolgens de blauwader kaas erover en bestrooi het geheel met...

Lees meer

Koolhydraatarme pizza

  06/03/2019     Reacties (0)

Dit pizza-recept komt vanuit het Mediterraanse dieet en past perfect binnen een koolhydraatarm (low carb) en calorie-arm dieet. Maar bovenal ontzettend lekker. Gezond genieten dus!  Benodigdheden (voor 2 personen) bodem: 2 courgettes geraspt 2 zoete aardappelen geraspt 1/2 tl zout 1 ei losgeklopt 50 gr Montasio Stravecchio 1 schone theedoek tomatensaus: 1 blik (biologische) tomaten 400 gram 1/2 tl gedroogde basilicum 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl gedroogde oregano 1 teentje knoflook 2 el extra vergine olijfolie topping: 250 gram kastanje champignons 1 bol mozzarella (ca. 125 gr) 15 gr verse basilicum 75 gr (biologische) rucola peper 100 gram Blu al Ramandolo (blauwe schimmelkaas) variant: vervang de blauwe schimmelkaas door 90 gram prosciutto San Daniele Hoe maak je het?...

Lees meer

Panettone ijsbombe van Annelies

  11/02/2019     Reacties (1)

Dit heerlijke recept kregen wij van één van onze klanten. Zo lekker...! Benodigdheden 1 Panettone Classico van 500 gram 1 liter vanille ijs 1 el. kleingesneden gedroogde abrikozen 1 el. kleingesneden gedroogde dadels 75 gr kersen op siroop uitgelekt 3 el. frambozenjam 2 verse vijgen in blokjes gesneden 1 mandarijn in stukjes gesneden 50 gr pistache noten fijn gehakt 50 gr witte chocolade in blokjes Garnering 200 gr witte chocolade klein gehakt 25 gr boter 5 gr gevriesdroogde framboos in kleine stukjes 25 gram fijngehakte pistache noten Zest van citroen Bereiding Gebruik een ronde schaal van 1 liter en bekleed deze met plastic folie. Snij de Panettone in 8 plakken en verwijder de korst. Rol de plakken wat platter uit met een deegroller en bekleed hiermee de vorm. Haal het ijs uit de vriezer...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR