Ontdek hier de allerlekkerste Italiaanse hapjes. De basis van de Italiaanse keuken is eenvoudig maar de basis ingredienten moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Maak snel een gezellige tafel vol met lekkers en geniet samen met je familie, vrienden, buren, collega's, geliefden,... De ideeën en recepten vind je hier!
 
Blauwe schimmelkaas aardappel hapje

  02-07-2019     Reacties (0)

Blauwe schimmelkaas aardappel hapje Een recept wat we van een klant hebben gekregen. Vaak heb je wat restjes gekookte aardappel over. Zonde om weg te gooien. Deze mevrouw had ook een beetje blauwe schimmelkaas Blu al Ramandolo over. Deze kaas komt uit het Noorden van Italië en is zo bijzonder dat deze al verschillende prijzen heeft gewonnen. Eenvoudig deze restjes combineren en je hebt een bijzonder bijgerecht of borrelhapje. Bedankt lieve klant!  Benodigdheden (voor ca. 8 hapjes) 200 g gekookte (kruimige) aardappelen 50 g blauwe schimmelkaas Blu al Ramandolo 1 ei 1 beschuit of 30 g paneermeel 2 el olijfolie om te bakken Hoe maak je het? Prak de gekookte aardappels fijn (bij voorkeur warm). Snijd de blauwe schimmelkaas in kleine stukjes en verkruimel deze over de geprakte aardappels en meng voorzichtig door elkaar. Maak vervolgens...

Lees meer

Zomerse salade met Italiaanse ham en geitenkaas

  13-06-2019     Reacties (0)

Zomerse salade met Italiaanse ham en geitenkaas Wij maakten deze heerlijke zomerse salade met de Italiaanse ham San Daniele en Italiaanse geitenkaas Zoncolan di Capra. Natuurlijk kun je deze salade met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Ook deze geitenkaas is uniek en vol karakter. Heerlijk met een glas bruisende Gialla Brut. Buon appetito e salute!  Benodigdheden (voor 4 personen voorgerecht) 75 g veldsla 75 g gemengde jonge sla 200 g blauwe of rode druiven, gehalveerd 90 gram Prosciutto San Daniele 200 g harde geitenkaas Zoncolan di Capra 50 g walnoten gehakt 4 eetlepels olijfolie extra vergine Hoe maak je het? Haal de geitenkaas, ham San Daniele en druiven ca. een half uur voor de start van de bereiding uit de koelkast. Doe de veldsla, gemengde sla, druiven, en walnoten in een kom....

Lees meer

Groene asperges met ham San Daniele en polenta

  21-03-2019     Reacties (0)

Groene asperges met ham San Daniele en polenta Deze asperges zijn gewikkeld in de Italiaanse ham San Daniele en gelegd op een stukje polenta met gesmolten Italiaanse Montasio kaas. Een origineel bijgerecht, maar ook lekker als hapje bij een brunch, lunch of borrel. Eenvoudig te maken. Natuurlijk kun je dit hapje met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Heerlijk met een glas goede witte wijn Friulano DOC. Buon appetito e salute!  Benodigdheden (voor 8 personen voor- of bijgerecht) 800 gram polenta 16 asperges 200 gram ham San Daniele 200 gram Montasio 4 mesi (Fresco) Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen, maar wanneer je draden vanaf de...

Lees meer

Groene asperges met ham San Daniele in bladerdeeg

  21-03-2019     Reacties (0)

Groene asperges met ham San Daniele in bladerdeeg Wij maakten deze asperges met de Italiaanse ham San Daniele in bladerdeeg als voorgerecht, maar ook heerlijk als bijgerecht, hapje bij een brunch, lunch of borrel. Natuurlijk kun je dit hapje met iedere ham maken maar de ham San Daniele is één van de beste hammen van Italië. Heerlijk met een glas goede witte wijn Friulano DOC. Buon appetito e salute!  Benodigdheden (voor 4 personen voorgerecht) 2 plakjes bladerdeeg 16 asperges 1 ei (losgeklopt) 200 gram ham San Daniele 50 gram Montasio Stravecchio (geraspt) Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen, maar wanneer je draden vanaf de onderkant kunt trekken, kun je ze beter even schillen....

Lees meer

Vegetarische quiche met blauwe schimmelkaas

  14-03-2019     Reacties (0)

Vegetarische quiche met blauwe schimmelkaas Deze vegetarische quiche is met een bijzondere blauwe schimmelkaas bereid. Je kunt de quiche in een grote ovenschaal maken, maar het is ook leuk om kleine 1-persoons quiches te maken. Buon appetito !  Benodigdheden (voor 4 personen voorgerecht) 4 plakjes bladerdeeg 200 gram broccoli 50 gram cashewnoten 2 eieren scheutje (soya) melk zout, peper 100 gram Blu al Ramandolo 50 gram Montasio Stravecchio Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de broccoliroosjes circa 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna koud. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met wat olijfolie en bekleed de bakvorm met plakjes bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel de broccoliroosjes over het deeg. Kruimel vervolgens de blauwader kaas erover en bestrooi het geheel met...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR