Ontdek hier de allerlekkerste Italiaanse hapjes. De basis van de Italiaanse keuken is eenvoudig maar de basis ingredienten moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Maak snel een gezellige tafel vol met lekkers en geniet samen met je familie, vrienden, buren, collega's, geliefden,... De ideeën en recepten vind je hier!
 
Koolhydraatarme pizza

  06-03-2019     Reacties (0)

Koolhydraatarme pizza Dit pizza-recept komt vanuit het Mediterraanse dieet en past perfect binnen een koolhydraatarm (low carb) en calorie-arm dieet. Maar bovenal ontzettend lekker. Gezond genieten dus!  Benodigdheden (voor 2 personen) bodem: 2 courgettes geraspt 2 zoete aardappelen geraspt 1/2 tl zout 1 ei losgeklopt 50 gr Montasio Stravecchio 1 schone theedoek tomatensaus: 1 blik (biologische) tomaten 400 gram 1/2 tl gedroogde basilicum 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl gedroogde oregano 1 teentje knoflook 2 el extra vergine olijfolie topping: 250 gram kastanje champignons 1 bol mozzarella (ca. 125 gr) 15 gr verse basilicum 75 gr (biologische) rucola peper 100 gram Blu al Ramandolo (blauwe schimmelkaas) variant: vervang de blauwe schimmelkaas door 90 gram prosciutto San Daniele Hoe maak je het?...

Lees meer

Panettone ijsbombe van Annelies

  11-02-2019     Reacties (1)

Panettone ijsbombe van Annelies Dit heerlijke recept kregen wij van één van onze klanten. Zo lekker...! Benodigdheden 1 Panettone Classico van 500 gram 1 liter vanille ijs 1 el. kleingesneden gedroogde abrikozen 1 el. kleingesneden gedroogde dadels 75 gr kersen op siroop uitgelekt 3 el. frambozenjam 2 verse vijgen in blokjes gesneden 1 mandarijn in stukjes gesneden 50 gr pistache noten fijn gehakt 50 gr witte chocolade in blokjes Garnering 200 gr witte chocolade klein gehakt 25 gr boter 5 gr gevriesdroogde framboos in kleine stukjes 25 gram fijngehakte pistache noten Zest van citroen Bereiding Gebruik een ronde schaal van 1 liter en bekleed deze met plastic folie. Snij de Panettone in 8 plakken en verwijder de korst. Rol de plakken wat platter uit met een deegroller en bekleed hiermee de vorm. Haal het ijs uit de vriezer...

Lees meer

Polenta met Italiaans stoofvlees | Slowfood

  11-02-2019     Reacties (0)

Polenta met Italiaans stoofvlees | Slowfood Dit heerlijke Italiaanse stoofvlees met polenta is een typisch gerecht voor de koude wintermaanden, echt slowfood. Lekker het stoofvlees in rode wijn marineren en langzaam laten gaar stoven. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal en schenk de wijn erbij. Voeg 2 tenen knoflook, 1tl salie, 1 tl rozemarijn en 1 ui toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2,5 uur marineren. Neem het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat in ca. 30 min op kamertemperatuur komen. Schenk het geheel door een vergiet en vang het vocht op om later te gebruiken. Haal het vlees uit het vergiet en dep goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Snijd de pancetta fijn en bak in ca. 4 min. in het braadvocht. Voeg de rest van...

Lees meer

Ham San Daniele met meloen en rucola

  08-01-2019     Reacties (0)

Ham San Daniele met meloen en rucola Een fantastisch Italiaans voorgerecht met de ham San Daniele, één van de beste hammen van Italië. Super lekker en gezond. Simpel te maken.  Maak de meloen schoon en snijd in stukje of balletjes. Garneer ze in het glas met plakjes ham San Daniele en wat rucola. Leg op het glas een hazelnoot grissini die omwikkeld is met de ham San Daniele.  De combinatie is ook heerlijk maaltijdsalade en calorie-arm. Ook lekker om wat walnoten toe te voegen. Of rol de ham San Daniele om een stukje meloen heen en garneer met een blaadje rucola en steek er een prikkertje in. Een heerlijk borrelhapje. Ingrediënten (4 personen als voorgerecht): 1 meloen 200 gram prosciutto San Daniele → meteen bestellen 100 gram rucola hazelnoot grissini  optioneel: walnoten Met het fruit kun je...

Lees meer

Polenta (glutenvrij) met paddenstoelen, Montasio en prosciutto di Sauris

  20-11-2018     Reacties (0)

Polenta (glutenvrij) met paddenstoelen, Montasio en prosciutto di Sauris De Italiaanse keuken is vaak eenvoudig maar oh zo lekker. Het geheim: gebruik verse ingrediënten en een goede basis kwaliteit. Maak de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier (niet wassen, want paddenstoelen zuigen water op).  Snijd de polenta in plakken van ca. 0,5 – 1,0 cm. Maak er vervolgens eventueel leuke vormen van zoals sterren. Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Spreid de polenta uit in een ovenschaal en leg er vlokken Montasio stravecchio (200 gram) op. Zet de schaal in de oven tot de kaas borrelt. Haal de schaal uit de oven. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 min. mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen en prosciutto di Sauris toe en bak deze 2 min. mee. Voeg daarna verse peterselie en tijm er bij. Verdeel de paddenstoelen en met...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR