Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals in rode en witte wijn, maar het is ook een product dat vaak aan producten wordt toegevoegd als conserveermiddel om te voorkomen dat voedingsmiddelen snel bederven.

Wijnboeren kunnen ook handmatig sulfiet toevoegen om te voorkomen dat de wijn oxideert (verkleuring, geurverlies) en om bacteriën tegen te gaan die de wijn kunnen aantasten. Ook kan sulfiet in de wijngaard gebruikt worden, om schimmels tegen te gaan of om materiaal te ontsmetten.

Mensen die overgevoelig zijn voor sulfiet kunnen heel milde maar ook heftige reacties krijgen op sulfiet. Het kan gaan om hartkloppingen, huiduitslag of vochtophoping.

In ons Italiaanse wijnassortiment hebben de biologische wijnen geen toegevoegd sulfiet. Bekijk ons biologische wijnen >
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR