Vis op de BBQ Als we weer eens niet zo’n zin hebben om te koken en het is (een beetje) mooi weer, gaat lekker de BBQ aan. Alleen een mooi stuk vlees of vis, wat groene salade, een goede olijfolie, wat kruiden en meer is niet nodig.

Stevige vissen zoals (zalm)forel of dorade zijn perfect voor de barbecue. Vooral met een visklem, deze is ideaal om hele vissen in te bereiden. Maar ook zalmmoot en een lekker stukje tonijn grill je heel eenvoudig in een visklem.

Het is fijn als de forel of dorade al is schoongemaakt door de visboer. Je hoeft alleen wat olijfolie extra vergine aan de buitenkant en binnenkant van de vis te wrijven, wat peper en zout, een takje rozemarijn erin en wat schijfjes citroen. En grillen maar…

Een aluminium grilltray is ideaal om gamba’s in te grillen. Druppel wat olijfolie extra vergine over de gamba’s, plus wat verse knoflook voor de liefhebber en wat druppels olijfolie en schijfjes citroen. Zet de aluminium tray even op de BBQ en de heerlijke geur komt je al tegemoet…

Je kunt vis ook in een pakketje ‘en papilotte’ bereiden. Dit betekent in papier. In de oven doe je dat in bakpapier, op de barbecue wikkel je het pakketje in aluminiumfolie. Op deze manier blijven alle smaken en sappen in het pakketje behouden. Vooral zalm is heel geschikt voor deze bereidingswijze. Neem een stuk aluminiumfolie en leg hier een moot zalm op. Breng op smaak met zout en peper, paar druppels olijfolie extra vergine, voeg een schijfje citroen, wat kruiden (dille, peterselie, salie) en eventueel wat groenten (tomaatje, groene asperges, courgette) toe. Leg het pakketje op de barbecue, even geduld en dan genieten!

Gebruik een goede olijfolie, want deze heeft 1. Veel meer smaak en 2. Veel meer gezonde eigenschappen. Lees verder hoe herken je een goede olijfolie??

Voeg wat groene salade bij. Super gezond genieten.

Wij drinken er dan ook graag een glas goede wijn bij. Onze tip: de Italiaanse Sauvignon van Ermacora.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw tips! Laat het ons weten.


 
    27-05-2020 18:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR