Kleine Italiaanse salami
Deze overheerlijke salami komt uit het kleine plaatsje Sauris in de bergen van Noord-Italië. Het plaatsje ligt aan een prachtig bergmeer en is alleen te bereiken via een kronkelige smalle bergweg. Deze salami wordt door het familiebedrijf Wolf gemaakt en zijn een begrip in Italië.
Strenge selectie varkensvlees
Het varkensvlees wordt streng geselecteerd en voorbereid. Daarna roken ze de salami’s op ambachtelijke wijze door open haarden op de begane grond te stoken met (beuken)hout uit de omgeving en de salami’s hangen een verdieping hoger in de rook voor 1 a 2 dagen. Vervolgens komen ze tussen de 20 en 40 dagen verder op smaak. Het resultaat is een salami met een unieke geur en een echte smaak.
* De salami’s worden ambachtelijk gemaakt, waardoor het gewicht kan afwijken (max 5%).
Allergenen: - / GLUTENVRIJ
Ingrediënten: varkensvlees, zout, peper, aromatische kruiden, conserveermiddel: kaliumnitraat, natriumnitraat.
Serveertips: Dun gesneden is de salami het allerlekkerst. Verwijder de schil. Serveer op kamertemperatuur. Heerlijk als aperitief bij de borrel, als antipasti op een plankje of op een stukje (Italiaans) brood.