Prosciuttificio Wolf Sauris


Het begon allemaal als een verhaal, in een betoverende vallei, beschermd door de Karnische Alpen en verzacht door het meer. Bij Sauris in 1862 produceerde varkensslager Pietro Schneider hammen volgens een oud recept dat generaties lang doorgegeven is ...

Giuseppe Petris en zijn zoon Stefano zijn de drijvende kracht en werken samen met de rest van het gezin. Tegenwoordig werken meer dan 60 mensen met grote passie, vaardigheden en professionaliteit bij Wolf, waardoor een hele reeks producten wordt gekenmerkt door een unieke en buitengewone smaak.

Er zijn geen geheimen in de manier waarop ze hun producten roken. Beukenhout vuur, rook en ervaring. Dit geeft de hammen en salami de onmiskenbare geur van Sauris in elke plak.

 

Pasticceria Filippi


Het denken aan zoetheid, natuurlijke dingen en geurige aroma's herinnert ons vaak aan de kindertijd. Het gevoel van "tijd hebben" om duizend-en-één dingen te doen die we graag zouden willen. Dat lijkt beperkt te zijn tot een ver verleden dat het leven van nu ons heeft ontnomen. De Filippi's hebben de herinneringen aan de kindertijd willen bewaken, gemaakt van geuren, kleuren, nieuwsgierigheid en oude smaken die verbonden zijn met Italië.

Het familiebedrijf Filippi is reeds in 1972 begonnen waarbij kwaliteit in alle aspecten voorop staat. Ze zijn niet voor niets een gecertificeerd B-corp onderneming; een internationale certificering voor sociale ondernemingen met maatschappelijke impact waar het niet enkel draait om financiële drijfveren, maar ook om de impact die het bedrijf heeft op de maatschappij, het milieu en mensen.

De producten bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen maar 100% natuurlijke ingrediënten. De producten worden met de hand prachtig ingepakt om als geschenk aan iemand te geven en samen te delen.
 

Ermacora


Vier hectare in 1922, dat is de oorsprong van Ermacora. Met constante inzet en het leveren van constante superieure kwaliteit, oogst na de oogst, bereiken ze bijna hun 100-jarig bestaan. De activiteit begon met een boerderij van gemengde productie totdat tegen het einde van de jaren '70 de hele familie besloot zich uitsluitend te wijden aan de productie van wijn. Vandaag is het bedrijf in handen van de twee neven, Luciano en Dario, die met vasthoudendheid de continuïteit van de familietraditie verzekeren.

De 47 hectare aan wijngaarden liggen in het bekende wijngebied Colli Orientali del Friuli in het Noorden van Italië, ten oosten van Udine. Het wijngebied staat bekend om zijn fantastische witte wijnen, maar ook heerlijke rode wijnen en natuurlijk een van de beste dessertwijnen van Italië, de Picolit.

De familie is ervan overtuigd dat respect voor traditie en het gebruik van de meest moderne technologie goed met elkaar kunnen omgaan. Het is ook om deze reden dat ze er na de oogst naar streven om het beste uit elk tros te halen en zo de kwaliteit en consistentie te waarborgen van goede uitgebalanceerde wijnen met een sterk karakter.


 

Pezzetta

 

De historie van Pezzetta begon met de kaas van zuivelproducten die in elke gemeente van Friuli werd geproduceerd. Bijna 90 jaar zijn verstreken, maar de kwaliteit van hun werk en de producten is hetzelfde. De lering van hun (groot)ouders en die zij weer aan hun kinderen overbrengen is de duidelijke taak om kwaliteit te maken, dag na dag, vorm na vorm.

Om een lijn van zuivelproducten van hoge kwaliteit te verkrijgen, werd in 2009 in de gemeente Ovaro, op 525 meter, een zuivelfabriek geopend, Latteria d’Ovaro. Door zorgvuldige selectie en strenge controle van melk voor verwerking en geavanceerde technieken in overeenstemming met tradities, creëert men unieke zuivelspecialiteiten.  
In Fagagna, het hart van Friuli, heeft de familie Pezzetta sinds 1998 haar nieuwe hoofdkantoor. Hier zijn de kantoren gevestigd, maar ook een volledig uitgeruste verpakkingsafdeling en het belangrijkste deel van de activiteit, de vele cellen die zijn uitgerust met innovatieve beluchtingssystemen waarmee je een omgeving kunt creëren met verschillende kenmerken voor elk type kaas en andere producten.

De kazen van de familie Pezzetta hebben diverse medailles gewonnen op Internationale beurzen.


 

Prosciuttificio Prolongo


San Daniele del Friuli is waar Giovanni Prolongo werd geboren in een familie die generaties lang de varkensslagerij had beoefend. Als jongen leerde Giovanni het ambacht van prosciutto maken in de Fioretto & Cozzi hamfabriek en de Salumificio Vismara in Brianza voordat hij terugkeerde naar San Daniele del Friuli en werkte bij de plaatselijke afdeling van Prosciuttificio Vismara.


Dankzij de steun van zijn vrouw Caterina Bortolotti was Giovanni in 1957 in staat zijn droom te verwezenlijken om zijn eigen bedrijf te beginnen. Hij richt Prosciuttificio Prolongo op met wat we vandaag een "bedrijfsvisie" zouden kunnen noemen: het maken van prosciutto van topkwaliteit traditionele methoden gebruiken in overeenstemming met de natuurlijke cyclus van de seizoenen.

In 1962 kwam de zoon van Giovanni, Lucio in het bedrijf en later ook zijn vrouw Lucia die helaas in 2004 is overleden. Momenteel zetten hun kinderen Alessio en Arianne de familietraditie voort met hun vakmanschap en bedrijfsfilosofie, samen met een klein team van toegewijde medewerkers.
 

Mont'Albano Agricola


Mont'Albano werd opgericht in 1985 in het hart van de regio Friuli Venezia Giulia. In tegenstelling tot de meerderheid van de wijnproducenten van die tijd, richtte eigenaar Mauro Braidot zijn 5 hectare wijngaard in naar biologische productie principes.


Dankzij zijn filosofie en zijn uitstekende wijnen uit Friuli werd het wijnhuis in 1998 uitgebreid. Naast de eigen druiven, begon het druiven te verwerken die door andere producenten werden gekweekt, verstrekt door vertrouwde regionale producenten die de strikte richtlijnen naleven die Mont'Albano eist om zijn merk op zijn producten te kunnen zetten.

In 2008 werd Mont'Albano onderdeel van de groep 'Sartori di Verona'. De expertise op het gebied van biologische productie werd gecombineerd met de ervaring van de historische wijnmakerij in Verona, die al enkele jaren in een biologisch wijnbouwproject was geëngageerd. Tegenwoordig worden de functies logistiek en administratie uitgevoerd in Verona, maar Mont'Albano Agricola, is nog steeds operationeel in Friuli, waar het een reeks nichewijnen maakt die de belangrijkste producten van het bedrijf vertegenwoordigen. 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Om alcohol op onze webshop te kopen,
dien je ouder dan 18 jaar te zijn.

JA, IK BEN OUDER DAN 18 JAAR